Zadar

zaton-zadar-001

Zadar er en liten kystby i Kroatia, som ligger omtrent 16 mil nord for den mer kjente og mer populære badebyen Split (knappe to timers kjøring med leiebil). I dag bor det nærmere 80 000 mennesker i Zadar, som for øvrig har vært bebodd i over 3000 år. Med sin kystnære beliggenhet og en frodig skjærgård har byen en typisk turistnatur, med flotte badestrender, frodig natur og et behagelig klima – og med sin relativt lille størrelse er Zadar det perfekte målet for en rolig ferie i Kroatia.

Her leier du bil i Zadar

Mange velger å fly direkte til flyplassen i den noe større byen Split, og fikse leiebil der, ettersom det er enklere å finne flygninger til Split. Deretter er kjøreturen med leiebil til Zadar på knappe to timer. Alternativt kan du fly til Zadar Airport, som ligger femten minutter fra selve sentrum. Også her tilbys bilutleie fra Avis og Sixt, mens amerikanske Dollar Thrifty holder til nede ved havnen i selve sentrum av Zadar. Også lokale Lulic Rent-a-Car i sentrum av Zadar bør vurderes for et hyggelig prisnivå.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Zadars mange badestrender er noe av det som hyppigst besøkes av turister på besøk i byen, samtidig som den gamle bydelen med de mange historiske bygningene og monumentene også bør observeres når man først er i Zadar. Vurder også å ta med leiebilen på en fergetur over til en av de nærliggende øyene som ligger like utenfor sentrum, der man kan oppleve unik natur og flott utsikt over fastlandet og skjærgården for øvrig. Videre så anbefales det at man tar kjøreturen nedover til den populære storbyen Split, som er en langt mer livlig by enn Zadar i seg selv.

Generelle kjøretips

Veinettet i Kroatia er ikke alltid like moderne, og veiene kan være både skadet og hullete. Når du kjører på landeveiene utenfor de store byene gjelder det derfor å være oppmerksom. I selve Zadar er dog standarden noe bedre, og det er forholdsvis enkelt å ta seg frem i byen (med unntak av den eldste bydelen). Parkering er også tilgjengelig i store deler av byen, enten gatelangs eller i parkeringshus. Parkometer må ofte betales dersom man parkerer gatelangs i sentrum.

Print Friendly