Kan man få forbrukslån på minuttet?

562523_original_R_K_B_by_Petra_Bork_pixelio.de_Kreditumschuldung

I en hverdag der stadig mer skal skje på kortest mulig tid, så gjelder dette naturligvis også i finansverdenen. Norske kunder har ikke lengre tålmodighet til å vente dager eller uker på å få svar på en lånesøknad, og følgelig blir forbrukslån på minuttet stadig mer aktuelt. Men er det egentlig realistisk å forvente seg et forbrukslån på minuttet – og er det i det hele tatt gjennomførbart?

Ja, forbrukslån på minuttet er mulig!

Begrepet «forbrukslån på minuttet» er kanskje et utslitt begrep, ettersom det må tas med en klype salt. For ja, det er mulig å få et forbrukslån på minuttet, men da tenker vi bare at man får svar på søknaden. For de fleste banker i dag har automatiske systemer som vurderer søknaden din når du søker på nettet, og følgelig tar det bare et par sekunder (og toppen ett minutt) før du får svar på om du får låne penger eller ikke. På den måten kan man altså få et forbrukslån på minuttet – forutsatt at det holder for deg å få en bekreftelse på at du får lånet.

For lånepengene kommer fortsatt ikke inn på kontoen umiddelbart. Det vil nok fortsatt være noen timer, eller kanskje dagers ventetid, før du har fått pengene. Uansett så vil det i mange tilfeller (bilkjøp for eksempel) der man skal legge inn et bud på noe være nok å vite at pengene er på vei.

Slik kan du søke

bank_id_swedenFor å søke om et forbrukslån på minuttet, så kan du ikke velge hvilken som helst bank. Nei, her er det kun de moderne bankene som kan tilby såpass raske forbrukslån. De fleste banker som har automatiske systemer og som tilbyr umiddelbart svar på søknaden vil som regel ikke være beskjedne i å fortelle om det. Derfor bør du se etter på nettsidene til banken om de er merket med informasjon tilsvarende «få svar på sekundet/minuttet».

I tillegg er det viktig å bruke BankID når du søker om lånet, slik at du unngår en hel og lang papirprosess som blant annet inkluderer skriftlig signatur og forsendelse med det beryktede postvesenet. Da blir det plutselig ikke et lån på minuttet lengre!

Tips når du skal søke lån

Selv om du trenger raske penger og kanskje aller helst skulle hatt dette lånet i går, så er det viktig at man ikke forhaster seg i beslutningen. Det er stor forskjell i kostnadene og tilbudene fra de ulike bankene, også når det kommer til lån på minuttet. Derfor gjelder det å sammenligne priser før man bestemmer seg, selv om man trenger et kjapt lån. I tillegg kan det lønne seg å søke sammen med noen, ettersom man da vil få begges inntekt vurdert samlet. Dette kan gagne søknaden din i positiv form, i den grad at dere får bedre rente og dermed et billigere lån.

Kilder:

https://no.wikipedia.org/wiki/Forbruksl%C3%A5n

Print Friendly